Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У селі на Лубенщині створили Центр активності громади

У бібліотеці села Тарандинці відбулася зустріч місцевих активістів з учасницею проекту «Участь через залучення» Тетяною Сафроновою.

Методист районної бібліотеки розповіла про український та зарубіжний досвід створення у закладах культури простору для об’єдання місцевих жителів задля позитивних змін. Ідею створення у селі центру активності підтримав голова Тарандинцівської сільської ради Анатолій Тітенко.

Сільські активісти дізналися про позитивний досвід співпраці влади, громади та бізнесу села Вербоватівка з Дніпропетровщини, обговорили власні проблеми та досягнення, визначали внутрішні та зовнішні ресурси території Тарандинцівської сільської ради. Під час виконання вправи «Дерево проблем» учасники зустрічі спробували вирішити нагальні питання, які хвилюють жителів сіл Тарандинці та Губське.

Методист Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Тетяна Сафронова:

«Завдяки проекту «Участь через залучення», який реалізується Інститутом соціокультурного менеджменту , я дізналася про центри місцевої активності , які вже створені в різних регіонах України. Вони об’єднують людей задля здійснення спільних соціально-економічних проектів та активізують життя громад. Бібліотекарі та працівники культури беруть на себе функції соціальних аніматорів та виступають агентами змін. Ми хочемо поширити цей досвід та створити в бібліотеках Лубенщини відповідні умови для обміну знаннями, уміннями та взаємодії місцевих жителів».

Перейти до вмісту