Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині двом дітям-сиротам планують придбати квартири за рахунок державної субвенції

9 жовтня відбулося пленарне засідання сорок третьої позачергової сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Її проведення було спричинено надходженням коштів державної субвенції місцевим бюджетам на придбання квартир дітям-сиротам.

До розгляду депутатів було запропоновано 2 питання порядку денного. Рішеннями сесії внесено зміни до Програми соціального захисту населення та бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік. На придбання двох квартир дітям-сиротам віком від 16 до 23 років, які проживають  на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади та перебувають на квартирному обліку, спрямовано кошти державної субвенції в сумі близько 625 тис. грн, повідомляють у міській раді.

За умови їх оперативного використання, на рівні області буде розглянуто клопотання Пирятинської міської ради щодо направлення коштів державної субвенції на забезпечення житлом ще двох дітей-сиріт. Як повідомила заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Раїса Андрейщук, відповідними службами міської ради, зокрема, Пирятинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, проведено колосальну роботу, знайдено квартири, які чекають нових власників, і є велика надія на те, що до кінця 2018 року четверо дітей-сиріт визначеної категорії будуть забезпечені житлом.

Крім того, рішенням сесії виділено 14 тис. грн на допомогу багатодітній матері Московчук для усунення наслідків пожежі, яка сталася вночі 8 жовтня.

 

Перейти до вмісту