Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві завершується ремонт Малої академії мистецтв

У 2016 році було розпочато ремонт Малої академії мистецтв імені Раїси Кириченко. Реставрували будівлю ззовні майже три роки.

Нині процес на фінішній. 11 жовтня, заступник міського голови Людмила Бойченко та депутати Полтавської міської ради з робочим візитом відвідали заклад. Про це пише Полтавська міська рада.

“На будівлі повністю замінили покрівлю, утеплили перекриття, було повністю відновлено фасад, цоколь, замінено вікна на сучасні металопластикові. Наразі будівельники працюють на ґанку – це останній пункт у списку робіт”, – розповів начальник управління капітального будівництва міськвиконкому Володимир Годня.

На реставрацію з бюджету Полтави було спрямовано майже 13 мільйонів гривень.

Полтавська міська школа мистецтв «Мала академія мистецтв» є найбільшою в Україні. Її відвідують півтори тисячі дітей. У молодшій школі займаються 960 учнів, решта – старшокласники. Майже 200 юнаків та дівчат щорічно є лауреатами Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Директор школи Тетяна Магомедова зауважує, успіхи малечі залежать від їхнього особистого бажання, роботи з ними викладачів, а також, певна річ, умов, у яких вони перебувають:

“Маємо багато юних зірочок, які займаються хореографією, образотворчим мистецтвом, театральним мистецтвом. Усі ми пишаємося ними і радіємо їхнім успіхам. Звичайно ж, коли діти відточують свою майстерність у затишку та комфорті, їм тепло, то й результат буде кращим”.

Заплановано, що ремонтні роботи завершаться цьогоріч наприкінці жовтня.

Перейти до вмісту