Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві вирішують питання з несанкціонованою торгівлею

З метою забезпечення мешканців міста товарами широкого вжитку та впорядкування несанкціонованої торгівлі, під час засідання виконкому 10 жовтня ухвалили рішення про продовження терміну дії рішення «Про організації ярмарків».

Про це інформує прес-служба Полтавської міської ради.

Директор комунального підприємства «Полтава-Сервіс» Олександр Нос зазначив, що ухвалення такого рішення дозволить вирішити ряд проблем, повязаних з торгівлею:

“Перш за все, ухвалення цього рішення дозволить отримати дохід до бюджету міста. За попередніми розрахунками, це приблизно 190 тисяч гривень. По-друге – це дасть змогу вивести з тіні стихійних торгівців, тобто, усі будуть проводити торгівлю на законних умовах. Що є досить важливим, ми виявляємо факти безакцизної торгівлі і звертаємося до поліції. Також вирішиться питання порядку на ринку. Зараз ми проводимо розрахунки, скільки потрібно додати сміттєвих баків”.

Секретар міськради Олександр Шамота зауважив, що зазначене питання є важливим, оскільки це не тільки впорядкування несанкціонованої торгівлі, але й питання безпеки життя та здоровя мешканців міста. Оскільки люди, які торгують на вулиці, роблять це без дозволів та спеціальних лабораторних досліджень. А відтак, наражають полтавців на небезпеку.

“Ми йдемо на зустріч підприємцям, легалізуючи їхню торгівлю. Разом з тим, просимо і їх піти назустріч. Щоби були дотримані санітарні норми, норми торгівлі, щоби був наведений порядок на територіях. Тому, на зазначених ярмарках залишаться лише речові предмети торгівлі”.

 

Перейти до вмісту