Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відзначили 74-у річницю визволення України від нацистського поневолення

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко та голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький з нагоди Дня вигнання нацистських окупантів із України привітали ветеранів та полтавців із 74-ю річницею визволення України від нацистського поневолення.

“Неймовірно високу ціну заплатив український народ за перемогу у Другій світовій війні: мільйони полеглих у боях, загиблих в окупації, концтаборах та на каторжних роботах, мільйони ненароджених, десятки тисяч перетворених на руїни міст і сіл.

Звитяжна битва за Україну, що тривала довгі 22 місяці, стала вирішальним чинником розгрому військ гітлерівської Німеччини та її союзників.

Наша безмежна вдячність вам, дорогі ветерани, за жертовність та мужність у боях, за тяжку працю у повоєнні роки, за незламність та віру в перемогу добра.

Нинішні захисники України є гідними нащадками та продовжувачами ратної слави фронтовиків. Демонструючи високий професіоналізм, патріотизм та відданість країні, вони вдень і вночі захищають мир і спокій громадян.

Сердечно зичимо всім доброго здоров’я, родинного тепла, злагоди та благополуччя!”, – йдеться на сайт Полтавської облдержадміністрації.

Також Валерій Головко привітав земляків і на своїй сторінці у facebook.

“Україна найбільше постраждала під час Другої світової. Пам’ятаємо всіх, хто тоді звільняв нашу країну. Кожного, хто давав відсіч нацистам. Тепер вже онуки тих солдатів вимушені відстоювати наші кордони. Пишаємося воїнами, які йдуть в бій з українським гербом на шевронах, і завжди згадуватимемо тих, хто віддав за нього життя. Дякую всім, хто в різні часи боровся і продовжує боротьбу за нашу незалежність. Ви — справжні герої, ви — наша гордість!, – написав він.

 

Перейти до вмісту