Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбувся фестиваль юридичних професій (ФОТО)

11 жовтня 2018 року у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбувся перший у Полтаві Фестиваль юридичних професій, приурочений до тижня правових знань, який проводиться в області у рамках відзначення Дня юриста.

Захід мав на меті популяризувати професію юриста, підвищити її імідж у суспільстві розповісти про особливості різних спеціальностей юридичної професії.

Учасниками заходу стали учні старших класів навчальних закладів міста Полтави.

Організаторами заходу були Полтавський юридичний інститут Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, Головне територіальне управління юстиції у Полтавській області за активної підтримки Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради.

«Система безоплатної правової допомоги є ефективною та злагодженою командою, більшість з яких молоді спеціалісти, враховуючи те, що ми постійно знаходимося у динамічного розвитку, тому ми потребуємо забезпечення якісними та висококваліфікованими фахівцями своєї справи, тому вирішивши обрати фах юриста, запрошуємо вас до команди системи безоплатної правової допомоги, яка для вас стане гарним стартом у вашій юридичній кар’єрі», – зазначив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, звертаючись до учасників заходу.

Про особливості професії юриста в сучасному світі розповів учням кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального та адміністративного права і процесу Олександр Шевчик.

«Важливість професії юриста у сучасному суспільстві важко переоцінити, адже кожна сфера суспільних відносин потребує належного правового регулювання та знань тонкощів законодавства, тому фахові юристи, які мають ґрунтовні знання, відповідну професійну підготовку, чітке розуміння відповідальності за долю людей, наділені власними повноваженнями і здатні ефективно впливати на зміцнення законності та правопорядку у державі», – резюмував він.

Колишні студенти Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого представили учням професії за якими вони працюють. Так, учасники дізналися про особливості професії юриста – податківця, адвоката, нотаріуса, патрульного поліцейського.

Поглибити свої знання з професій юриста у системі безоплатної правової допомоги, державного виконавця, криміналіста та патрульного поліцейського учні могли відвідавши відповідні локації.

Справжньою родзинкою Фестивалю стали виступи кінологів зі службовими собаками, які продемонстрували присутнім загальні команди та затримання злочинця за допомогою службової собаки. Неабияке захоплення в учасників заходу викликав виступ фахівців вибухотехнічної служби, які на їх очах знищили небезпечну знахідку.

Захід пройшов в атмосфері жвавого спілкування, активності та гарного настрою.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відповідних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел. (0532) 50-27-22.
Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.
Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.
Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479.ґ

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

 

Перейти до вмісту