Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві триває «Бюджет участі»: завершився етап експертної оцінки всіх поданих проектів

3 жовтня відбулося перше засідання оновленої робочої групи з питань партиципаторного бюджетування, яке провів її голова, депутат міської ради Олександр Глазов.

На цьогорічний проект «Бюджет участі» полтавці подали 121 ідею. З них, великих проектів – 35 та малих — 86 проектів. Більшість проектів, що подають полтавці — інфраструктурні, повідомляють у міській раді.

Найбільше проектів — 99 (82% від загальної кількості) стосуються благоустрою прибудинкових територій, будівництва та реконструкцій дитячих та спортивних майданчиків, зон сімейного відпочинку, скверів та парків, систем охолодження на вулицях міста під час літньої спеки та інших – розповів Олександр Глазов.

Також, 22 проекти (18 % від загальної кількості) – це ідеї, що стосуються проведення фестивалів, соціальних акцій, організацію клубів за інтересами, навчань для різних соціальних та вікових груп полтавців.

Згідно затвердженого календарного плану 1 жовтня закінчився етап аналізу проектів експертною групою, за результатами якого 7 проектів із загальної кількості потребують додаткового обговорення та узгодження.

Зокрема, 3 з цих 7 проектів стосуються реконструкції скверів. Проект «Алея студентської молоді», що передбачає ремонт пішохідної частини на Першотравневому проспекті, проект «Облаштування скверу за ОЦЕВУМ» та проект ремонту скверу по вулиці Котляревського дублюють пункти діючої міської програми реконструкції парків і скверів.

Згідно Положення про партиципаторне бюджетування саме через дублювання в різних міських програмах вищевказані проекти не можуть бути допущені до етапу голосування, – підкреслив голова робочої групи.

Але, члени робочої групи одноголосно підтримали пропозицію головуючого підготувати звернення щодо першочергово виконання ремонтних робіт у даних скверах в рамках міської Програми реконструкції, капітального ремонту, благоустрою та впорядкування парків , скверів та бульварів та інших зелених зон та зелених насаджень.

На нараді також прийняли рішення провести етап жеребкування не пізніше 11 жовтня. А вже з 22 жовтня до 4 листопада відбудеться етап голосування за проекти на сайті міської ради та в пунктах голосування.

Після цього будуть визначені проекти, що набрали найбільшу кількість голосів, а також управління та відділи виконкому, відповідальні за реалізацію кожного проекту-переможця.

Перейти до вмісту