Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Полтаві до ордену «Лицарі Колумба» долучилося ще 10 чоловіків-католиків

28 жовтня у Полтаві при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ відбулася ініціація — «посвячення» чоловіків до полтавського осередку ордену «Лицарі Колумба».

Ініціацію провела група лицарів з Києва у складі очільника чоловічого Ордену в Україні Богдана Коваліва, його заступника Петра Галуги, та Миколи Дмитровського. Саме вони відповідальні за створення осередків цього ордену в Україні, повідомляє прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві.

Цього року до лав братів греко-католиків приєдналися нові лицарі з дружньої парафії Воздвиження Чесного Хреста Римсько-Католицької Церкви.

Капелан ордену «Лицарів Колумба» у Полтаві, отець Максим Кролевський розповідає, що задоволений співпрацею між двома парафіями у Полтаві:

— Ми добре співпрацюємо разом як дві парафії у Полтаві, багато вже зроблено нами, але маємо ще багато амбітних планів.

Загалом полтавська Рада Лицарів Колумба налічувала 34 особи. Тепер полтавський осередок збільшився до 44.

Очільник чоловічої братерської організації в Україні Богдан Ковалів радіє розвитку Ордену в Україні та, зокрема, у Полтаві:

— Хочу побажати наснаги, щоби Бог вас попровадив у цій благородній справі, щоб ви зростали як кількісно, так і якісно. Божих ласк і благословення вам у вашій діяльності.

На сьогодні вже у цілому світі налічується поза 2 млн. «Лицарів Колумба». Святий папа Іван Павло ІІ за підтримку місцевих громад, благодійну діяльність та опору називав їх «сильною правою рукою Церкви».

Великий Лицар полтавського осередку «Лицарів Колумба» Євген Хайлов говорить, що за невеликий час діяльності членів організації зроблено багато добрих справ для полтавського суспільства:

— Зовсім недавно ми змогли прийняти та роздати для полтавського військового госпіталя, лікарень та медичних закладів понад 15 тонн гуманітарного вантажу. Це функціональні ліжка, функціональні тумбочки, медичне обладнання, матраци та різні медичні препарати.

 

Перейти до вмісту