Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лубнах встановили пам’ятну лавку та висадили дерева на честь 10-річчя гуманітарної програми допомоги жертвам нацизму

Акції на честь 10-річчя програми німецького Фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє» «Місце зустрічі: діалог» відбулися в 24 містах України. Доєдналося до акції, під час якої становили пам’ятну лавку та посадили дерева в місцевій парковій зоні, і Лубни.

Організатори говорять, що вже четвертий рік поспіль успішно реалізують заходи гуманітарної програми на Лубенщині. Сама програма покликана допомагати людям, що пережили страждання націонал-соціалізму.

Допомогли облаштувати комфортну зону для відпочинку багато небайдужих лубенців. Аби підготувати місце для встановлення лавки, силами учнів та вчителів Лубенської загальноосвітньої школи №7 та працівників Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В.Малика провели толоку, прибрали територію. За кошти фонду закупили садженці.

Особливі слова вдячності організатори висловили директору Фірми  «Авторембуд» С.І.Хорошковатому, за допомогу в проведенні робіт по встановленню лавки, а також Лубенській міській раді та міському голові О.П. Грицаєнку за сприяння в організації заходу. Активно долучилися до заходу і інші громадські організації, зокрема «Спілка жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України» та її керівник Раїса Кошель. Сприяв заходам і територіальний центр соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради. Представники муніципалітету взяли участь у заході.

Під час самої акції волонтери загону «Милосердя» Лубенського медичного училища разом з учасниками проекту – людьми старшого віку посадили дерева. Організатор акції Олександр Чепур вручив подяки учасникам проекту й акції, відзначивши, що тільки спільними зусиллями вдається ефективно змінювати місто на краще та допомагати особам, які постраждали за
часів Другої світової війни.

Завершилась подія чаюванням та спілкуванням у колі однодумців. В майбутньому облаштоване місце планують перетворити на простір для культурного відпочинку для людей старшого віку та всіх охочих містян і гостей міста.

Довідково: Німецький Фонд „Пам’ять, Відповідальність, Майбутнє“ (www.stiftung-evz.de) є сумісною ініціативою держави, суспільства і приватного бізнесу. Завдання фонду збереження пам’яті про злочини націонал-соціалізму та виконання проектів, спрямованих на укріплення взаєморозуміння між народами. Фонд підтримує міжнародні проекти у сфері критичного розгляду історії, захист демократії и прав людини, гуманітарних заходів для жертв націонал-соціалізму. Адмініструє проекти в Україні Всеукраїнська благодійна організація „Турбота про
літніх в Україні”, що є неприбутковою організацією, та побудована на принципах самої  заємодопомоги людей похилого віку на засадах волонтерства.

 

Перейти до вмісту