Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці встановили першу смарт-зупинку

По вулиці Перемоги встановили першу смарт-зупинку очікування громадського транспорту. Це стало можливим, завдяки тому, що минулого року проект Кременчуцької міської ради «Кременчуцькі зупинки – очікування з комфортом» став одним із переможців  обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області.
Завдяки перемозі у цьому конкурсі у Кременчуці планують встановити 20 сучасних комфортних зупинок громадського транспорту,  облаштованих зарядними пристроями для гаджетів та вільною мережею Wi-Fi. Наразі триває процес облаштування зупинки «розумними» функціями, повідомляють у міській раді.
Та ця зупинка не просто буде  обладнана спеціальними функціями, вона є справжнім художнім шедевром. Для створення на ній художньої композиції було використано творчі доробки відомої кременчуцької художниці Оксани Бойко. Її картини із зображенням мальовничих куточків Кременчука було перенесено на плівку, якою оформили зупинку. Якщо вандали її не знищать,  то подібні споруди з’являться і в інших місцях.
Автор картин Оксана Бойко говорить, що якщо ідея творчо оформлених зупинок прийдеться містянам до душі, вона готова надавати для цих цілей інші свої роботи. Вона висловлює сподівання, що нога вандала не підніметься, щоб розбити скло зупинки і зруйнувати цю красу.

 

Перейти до вмісту