Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці розпочали вакцинацію проти грипу (ВІДЕО)

В Україні наближається сезон грипу. Щоб убезпечитися від нього лікарі радять робити щеплення.
 За інформацією міського позаштатного лікаря-епідеміолога Лариси Коровіної, на даний час Полтавщина для імунопрофілактики грипу отримала  дві вакцини – “Ваксигрип Тетра” французького виробника “Санофі Пастер” і “ДжіСі Флю” південнокорейської “Грін Крос Корпорейшн”. Зокрема, “Ваксигрип Тетра” поки що налічується 600 доз, а “ДжіСі Флю” – 1,5 тис. доз, інформує Кременчуцька міська рада.
Вцілому, на епідеміологічний сезон вистачає одного щеплення. Механізм вакцинації нескладний: за направленням на щеплення доросла людина має звернутися до сімейного лікаря, а якщо це маленький пацієнт – до педіатра. Під огляду їм випасуватиметься рецепт, за яким вони зможуть придбати вакцину в аптечній мережі міста. Безпосередньо вакцинація робиться в кабінеті щеплень ЦПМСД міста. Кожна вакцина повинна супроводжуватися сертифікатом якості.  
Цього року за кошти міського бюджету придбано 290 доз протигрипозної вакцини. Нею робитимуть щеплення працівникам освіти, медицини та  ЦНАПу. На сьогодні вакциновано 207 жителів міста, з яких 136 осіб щепилися за власні кошти.
За даними Міністерства охорони здоров’я України, щороку в нашій країні реєструють близько 6 млн.  інфекційних захворювань, 98% з яких – захворювання на грип та ГРВІ.
Згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я в новому епідсезоні в Україні, ймовірно, циркулюватимуть штами вірусу грипу A/Michigan, A/Singapore, B/Colorado.

 

Перейти до вмісту