Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Кременчуцькій міській організації профспілки працівників Держустанов провели семінар-нараду щодо заходів спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення

У роботі семінару взяли участь голови профспілкових організацій держустанов м. Кременчука та керівництво Кременчуцького відділення Фонду соціального страхування. Головна тема обговорення – недопустимість відсутності оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Запрошені на нараду фахівці Управління Держпраці у Полтавській області проінформували присутніх про спільну роботу Держпраці, Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду та Національної поліції щодо легалізації заробітної плати та зайнятості населення. Було повідомлено, що на виконання рішення Уряду “Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення”, прийнятого 5 вересня, на Полтавщині активізовано інформаційно-роз’яснювальну роботу та спільні заходи установ, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення. Як результат – позитивна динаміка прослідковується, але Держпраці продовжує боротьбу з нелегальною працею. Наразі фахівцями опрацьовується алгоритм проведення спільних перевірок підприємств області.

Під час обговорення питання переваг легального працевлаштування інспектори Держпраці наголосили присутнім на тому, що кожен громадянин повинен усвідомлювати наслідки використання їх найманої праці без належного оформлення. За відсутності офіційного працевлаштування працівник втрачає право на гідні умови праці, на захист від незаконного звільнення, право на визначену тривалість робочого часу і часу відпочинку, соціальне страхування у разі втрати працездатності та право на пенсійне забезпечення. А у разі недотримання норм чинного законодавства про працю роботодавця може бути притягнено до адміністративної, кримінальної відповідальності та накладено фінансові санкції.

Наприкінці зустрічі всім присутнім було роздано буклети з інформацією для роботодавців та найманих працівників, спеціалісти Управління відповіли на актуальні питання учасників семінару.

Перейти до вмісту