Ви тут:
Комуналка Суспільство Україна 

“Субсидію має отримати той, хто її потребує, зараз ми послабили вимоги”, – Володимир Гройсман

Стратегія Уряду в питанні подолання існуючих викликів – в тому числі в газовому питанні, полягає в досягненні енергонезалежності і уникненні фінансових криз. Про це в ефірі «Свободи слова»  на телеканалі ICTV сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. 

«Ми маємо стати незалежними – не купувати газ, а також віддати борги, аби вони не навантажували бюджет», – сказав Глава Уряду.

Він нагадав, що Україна входить в трійку лідерів за покладами газу в Європі, тож забезпечення ресурсом – цілком реальна ціль. «Ми станемо енергетично незалежними», – додав Володимир Гройсман.

Разом з тим він наголосив, що питання енергозабезпечення – тривале і потребує часу. А тим часом Уряд запроваджує механізми захисту для людей, для яких нинішня цінова ситуація в газовій сфері фінансово важка.   

«Минулого року ми мали 6,9 млн господарств, які мали право на субсидії. В міжопалювальний сезон ми дещо посилили вимоги. Нам треба було з’ясувати, а скільки людей насправді мають право на субсидії, – сказав Володимир Гройсман. – Зараз ми умови послабили. Субсидію має отримати той, хто її потребує. Це адресна дотація».

Наступним кроком, сказав Прем’єр-міністр, стане монетизація субсидій – прозора і зрозуміла. 

«Тож моє завдання зараз – захистити людей і відвернути країну від потрясінь дефолту, – сказав Володимир Гройсман. – Зараз ми рятуємо ситуацію і маємо перспективи економічного зростання. Я вибрав чесний шлях по відношенню до людей».

Перейти до вмісту