Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

“Сімейні радники”, – запрацювала чергова ініціатива Міністерства юстиції України

16 жовтня Міністерство юстиції України разом з системою Безоплатної правової допомоги та громадськістю запустило ініціативу «Сімейні радники». Вона спрямована на захист прав громадян у сфері сімейного права, повідомили начальник ГТУЮ у Полтавській області Антон Кустик.

Сімейні радники – це українці з активною громадською позицією, авторитетні особи в громаді, які самі потерпали від домашнього насильства, а нині допомагають іншим подолати подібні проблеми. Вони спільно з юристами системи безоплатної правової допомоги, поліції, державними виконавцями, представниками інших органів місцевої влади допомагатимуть громадянам отримувати інформацію з питань сімейного права.

Сімейні радники – це волонтери, які будуть посередниками між потерпілими, співробітниками Мін`юсту та іншими органами влади. Всі сімейні радники проходитимуть відповідне навчання, щоб бути компетентними та швидко і якісно надати допомогу потерпілій особі.

Варто сказати, що запрацюють сімейні радники спочатку в Києві, потім в Одесі і Львові. В планах розвинути цю ініціативу в повноцінний проект.
Покликана ініціатива «Сімейні радники» реально допомогти громадянам при випадках застосування сили по відношенню до них самих, а також їхніх дітей з боку партнерів, подружжя, колишнього подружжя і інших “близьких” людей.

 

Перейти до вмісту