Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Сьогодні День Шефа, керівника, директора, боса

Професійне свято керівника, директора або керуючого менеджера, головного бухгалтера – День боса, в різних країнах світу відзначають 16 жовтня. День їхнього головного помічника – секретаря або Міжнародний день секретаря святкують в середу останнього повного тижня квітня.

Керівник будь-якого рангу – це не тільки покликання або призначення, але й професія. Причому професія, яка вимагає не тільки високої кваліфікації, досвіду і знань у своїй галузі, але й уміння неординарного мислення, сміливості, здатності до розумного вирішення здавалося б нерозв’язних завдань.

За даними проекту DilovaMova.com, одного разу, віддаючи данину поваги до праці свого начальника, у далекому 1958-му році, одна американська секретарка з міста Чікаго, Патриція Бейз Хароскі запропонувала заснувати нове професійне свято – День Боса (або День Шефа). Ініціатива була почута, і в 1962-му році влада штату Іллінойс затвердила це свято на офіційному рівні. Потім традиція була підхоплена багатьма іншими країнами і розповсюдилася по всьому світу.

 День Шефа підлеглі і колеги керівники традиційно нагадують один одному і самим собі, що професія керівника – часто робота без відпочинку, яка вимагає відповідальності за кожен крок, а Бос теж людина і його чи її нервова система ні чим не відрізняється від нервової системи кожного підлеглого. Він чи вона, хай іноді, але жадає до себе простої людської дружньої уваги. Не буде зайвим в цей День піднести своєму шефові якийсь, нехай символічний подарунок або листівку з позитивним настроєм, висловити щиру повагу, сказати теплі слова, залишивши критику на який-небудь інший день.

За матеріалами Інтернет-джерел

 

Перейти до вмісту