Ви тут:
субсидії Суспільство Україна 

Призначення субсидій особам, які перебували за кордоном понад 60 днів, – роз’яснення Мінсоцполітики

Чи зберігається право на субсидію у осіб, що перебували за кордоном більш ніж 60 днів? Міністр соціальної політики України Андрій Рева  роз’яснює, що сам факт перебування за кордоном не є підставою відмовляти у субсидії.

Якщо при цьому людина: отримує в Україні пенсію чи інші офіційні доходи, такі як стипендія, допомога при народженні дитини; перебуває на лікуванні, навчанні чи у відрядженні; декларує в Україні доходи і сплачує ЄСВ.

До останнього випадку відносяться заробітчани, які вправі задекларувати в Україні свої заробітки, сплатити ЄСВ і на основі цього отримати субсидію.

Також є випадки, коли громадяни України працюють за кордоном офіційно і сплачують там ЄСВ. За посиланням https://www.msp.gov.ua/content/pensii-gromadyanam.html  перелік країн, з якими в України є угоди в сфері соціального забезпечення та пенсійного страхування.

Тому якщо такий громадянин сплачує ЄСВ за кордоном і підтверджує це документально, субсидію в Україні домогосподарство, в якому він зареєстрований, має право отримати на загальних умовах.

Перейти до вмісту