Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Протягом тижня понад 153 тисяч українців захворіли на ГРВІ, – МОЗ

З 8 по 14 жовтня на грип та ГРВІ захворіли понад 153 тисяч українців. Циркуляцію вірусів грипу не підтвержено лабораторно. Саме час вакцинуватись проти грипу, щоби захистити себе від вірусів упродовж усього епідемічного сезону. 

Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перебуває на неепідемічному рівні, притаманному для початку епідемічного сезону. Інтенсивний показник захворюваності на грип становить 362,8 на 100 000 населення, що на 30,1% менше епідемічного порогу по Україні.

Протягом тижня на грип та ГРВІ захворіло 153 150 людей, із них 70,1% — діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем, рівень захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років збільшився на 14% і 6,3% відповідно. Летальних випадків від грипу не зареєстровано, повідомляють у МОЗ.

За даними дозорного епіднагляду, за тиждень зареєстровано 34 випадки грипоподібного захворювання та 17 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції, проте лабораторного підтвердження наявності вірусів грипу не отримано.

В Україні відсутнє географічне поширення грипу і ГРВІ та низька інтенсивність епідемічної активності, без перевищення епідемічних порогів.

За звітний тиждень проти грипу вакцинована 421 людина, із них 74,6% — люди з груп ризику.

 

Перейти до вмісту