Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Про порядок оформлення трудових книжок розповів інспектор Держпраці у Полтавській області

Щодо внесення запису до трудової книжки у разі не отримання її працівником в день звільнення надає роз’яснення головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області Аня Черкаська. Зокрема, вона зазначила, що порядок оформлення трудових книжок працівників установлений Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджено наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту України від 29.07.93 р. №58 , зареєстрованим у Мін’юсті України 17.08.93 р. за №110 (далі – Інструкція).

Записи в трудовій книжці при звільненні або переведенні на іншу роботу повинні провадитись у точній відповідності з формулюванням чинного законодавства і з посиланням на відповідну статтю, пункт закону.

Усі записи в трудовій книжці про прийняття на роботу, переведення на іншу постійну роботу або звільнення, а також про нагороди та заохочення вносяться власником або уповноваженим ним органом після видання наказу (розпорядження), але не пізніше тижневого строку, а в разі звільнення – у день звільнення і повинні точно відповідати тексту наказу (розпорядження).

У разі затримання видачі трудової книжки у день звільнення з вини власника або уповноваженого ним органу працівникові сплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу. 

Днем звільнення в такому разі вважається день видачі трудової книжки. Про новий день звільнення видається наказ і вноситься запис до трудової книжки працівника. Раніше внесений запис про день звільнення визнається недійсним у порядку, встановленому п.2.10 Інструкції.

Якщо працівник відсутній на роботі в день звільнення, то власник або уповноважений ним орган в цей день надсилає йому поштове повідомлення із вказівкою про необхідність отримання трудової книжки.

 

Перейти до вмісту