Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Понад 11 млн грн акцизного податку надійшло до держбюджету з початку року, – ГУ ДФС Полтавщини

Як повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Полтавській області, в січні-вересні поточного року робота за напрямком контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

За результатами роботи за дев’яти місяців 2018 року до бюджетів усіх рівнів забезпечено надходження: акцизного податку в цілому до державного бюджету – 11,3 млн грн; акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами до місцевих бюджетів в сумі 134,2 млн грн; сплати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами – в сумі 23,6 млн гривень.

Для виробництва підакцизної продукції підприємствам – виробникам у відповідності з чинним законодавством видано 379,7 млн штук марок акцизного податку.

За результатами моніторингу декларацій акцизного податку, повноти і своєчасності сплати задекларованих зобов’язань, дотримання порядку реєстрації платників акцизного податку з пального, ведення обліку акцизних накладних в системі електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП) складено 235 актів камеральних перевірок, донараховано 4,4 млн грн акцизного податку та фінансових санкцій.

За рахунок контрольно-перевірочної роботи до бюджетів усіх рівнів у січні-вересні 2018 року додатково надійшло 0,1 млн грн акцизного податку.

З метою контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності норм та вимог чинного законодавства при здійсненні торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією здійснено 124 перевірки торгівельної мережі області, за результатами яких виявлено 73 порушення чинного законодавства, в тому числі 35 фактів реалізації алкогольних напоїв за цінами, нижчими мінімальних роздрібних цін, встановлених на дані види продукції.

Відповідно матеріалів перевірок застосовано штрафні санкцій в сумі 0,87 млн грн, сплачено 0,47 млн. грн.

Також, за результатами розгляду матеріалів, наданих оперативним управлінням, прийнято рішення про застосування фінансових санкцій на суму 1 млн гривень.

У відповідності до чинного законодавства суб’єктам господарювання оформлено 5523 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами (в тому числі 3225 – алкогольними напоями та 2298 – тютюновими виробами).

На виконання вимог Податкового кодексу України забезпечено виконання визначених завдань та функцій на трьох акцизних складах та трьох податкових постах, стосовно контролю за дотриманням установленого порядку виробництва, зберігання, відпуску спирту, горілки і лікеро-горілчаних виробів та цільовим використанням спирту.

Головне управління ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту