Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські діти долучилися до Всеукраїнської акції «Посади дерево миру»

26 жовтня полтавські діти зі Свято-Троїцького храму УГКЦ здійснили екоподорож до садиби та дому Милосердя сестер святого Вінкентія у селі Деменки на Полтавщині.

Мандрівка носила екологічний характер. Її організували за підтримки Бюро УГКЦ з питань екології та полтавського осередку Ордену Лицарів Колумба.

Полтавський душпастир, отець Максим Кролевський розповідає, що церковна громада Свято-Троїцького храму УГКЦ Полтави старається кожного року під час осінніх канікул організувати мандрівку для парафіяльних дітей:

Такі подорожі гарно впливають на формування доброго християнського світогляду наших дітей, мають позитивний ефект на християнське виховання, яке сьогодні важливе для розбудови Держави.

У Деменках відбулася товариська зустріч між футбольними командами Свято-Троїцького Храму УГКЦ Полтави та місцевого Свято-Миколаївського храму УГКЦ.

Після смачного обіду, який приготували сестри Милосердя св. Вінкентія, полтавські діти організували та провели всеукраїнську акцію «Посади дерево миру». Вона триває в Україні уже не перший рік, а на Полтавщині відбулася уперше. Загалом у екосадибі сестер св. Вінкентія діти висадили близько 30 дерев та зелених насаджень.

Учасник мандрівки та юний парафіянин Свято-Троїцького храму УГКЦ Юрко Козак говорить, що завжди активно долучається до парафіяльних подорожей різного формату:

Під час таких мандрівок можна дізнатися дещо нове та цікаве. Але найголовніше, що ми почуваємося дуже комфортно, бо вже стали добрими друзями. Такі пізнавальні поїздки, екологічні акції мені дуже подобаються і я долучаюся до них при першій можливості.

Священнослужителі та парафіяни Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві висловлюють щиру подяку Бюро УГКЦ з питань екології та полтавському осередку Ордену Лицарів Колумба за фінансову та молитовну підтримку пов’язану з організацією подорожі та акції.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві

Перейти до вмісту