Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавська ОДА ремонтує дороги у Кременчуці за майже 3 млн грн

Полтавська ОДА продовжує ремонт доріг по кожному району області. На проведення робіт на трьох відрізках автошляхів у Кременчуці ПОДА виділила майже 3 млн грн. За кілька тижнів роботи по визначеним ділянкам завершуються. А до кінця року адміністрація закінчить поточний середній ремонт доріг, передбачений цьогорічним фінансуванням, по кожному району.

Полтавська ОДА зараз ремонтує ділянки доріг по вул. Вадима Пугачова та Залізничній, а також провулок Медовий у Кременчуці. Там проводять поточний середній ремонт. На визначених ділянках працює підрядна компанія ТОВ «ТРАНСРЕСУРСИ». Щодня підрядник звітується про виконаний обсяг робіт. На об’єкти виїжджає і технічний нагляд. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Для ремонту доріг підрядник використовує нову техніку. Застосовують асфальтоукладчики, самоскиди, навантажувачі з фрезами. До 1 листопада ремонтні роботи по визначеним ділянкам закінчать.

Зараз підрядник виконує роботи по вул. Вадима Пугачова. Вже відремонтували 70% цього шляху. Вулиця Залізнична та провулок Медовий поєднуються з вул. Вадима Пугачова, яка веде до перехрестя. Воно також входить у проект ремонту.

Директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ПОДА Тимофій Голбан розповідає, що асфальто-бетонне покриття втратило свою несучу здатність. Тут постійно їздять вагові автомобілі. Через це на автошляху були величезні ями, просадки та напливи.

 — Дорога була у жахливому стані. Тому одразу погодили, що тут буде поточний середній ремонт. Роботи проходять за визначеним графіком. Підрядник працює добре, але через погодні умови учора не проводився ремонт. До початку наступного місяця роботи завершаться, — стверджує Тимофій Голбан.

Поточний середній ремонт ефективніший, ніж ямковий. Останній тільки усуває ями на дорозі на певний період, щоб водії могли проїжджати. Його потрібно проводити щороку. Поточний середній ремонт забезпечує рівне асфальтне покриття на більші частини доріг. Він не потребує повернення до робіт на значно довший час.  

На ремонт ділянок доріг, які ремонтуються у Кременчуці Полтавська ОДА виділила 2 909 400 грн.

— У нашому місті ще багато доріг, які потрібно ремонтувати. Ми злагоджено співпрацюємо з Полтавською ОДА, тому роботою по ремонту доріг задоволені, — говорить міський голова Кременчука Віталій Малецький.

До початку цього року місцеві дороги були на балансі Служби автомобільних доріг. Після цього перейшли на баланс Полтавської ОДА. Більшість автошляхів області перебували в аварійному стані.

Нагадаємо, ПОДА з кінця весни ремонтує міст у с. Засулля Лубенського району. До кінця року його планують відремонтувати на 90%. А вже навесні наступного кластимуть асфальт.

— Цей міст стратегічно важливий для нашої області і через аварійність створював проблеми протягом багатьох років. Фінансування з нашого боку йде в повному обсязі. Підрядник, який виграв тендер, встигає у визначені терміни. Тому вже наступного року плануємо здати міст в експлуатацію, — розповідає Валерій Головко.

Перейти до вмісту