Ви тут:
Суспільство Україна 

Оприлюднили топ-10 українських телеканалів, – дослідження ІТК

Національна рада в рамках співпраці з Індустріальним телевізійним комітетом оприлюднила результати панельного дослідження телевізійної аудиторії за ІІ квартал 2018 року. Регулятор  вперше публікує дослідження ІТК, яке на його замовлення готують дослідницькі компанії «Nielsen» і «Комунікаційний Альянс».

Ці презентації стануть регулярними й будуть цікавими і корисними всім, хто цікавиться розвитком телебачення в Україні, повідомляється на сайті Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

У ІІ кварталі майже всі телеканали продемонстрували зниження рейтингів порівняно з І кварталом 2018 року. Це відображає загальну тенденцію зниження рівня телеперегляду внаслідок сезонних факторів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, також відбулось зниження рівня телеперегляду, яке становило -8% (тут і далі наведені дані для населення України віком від 4 років, що проживає в домогосподарствах, у яких є хоча б один робочий телевізор).

За даними телевізіної панелі, у ТОП-10 найбільш рейтингових телеканалів у ІІ кварталі 2018 року увійшли «Україна»,  «1+1», «Інтер», «ICTV», «СТБ», «Новий канал», «НТН», «2+2», «TET», «ПлюсПлюс».

Найбільше зростання частки телевізійної аудиторі за ІІ квартал 2018 року продемонстрували «ICTV» (+11%) і «СТБ» (+5%).

Найбільших втрат частки аудиторії зазнали телеканали «Інтер» (-14%) і «1+1» (-10%).

Разом 10 провідних телеканалів охоплюють 65,36% глядачів, котрі дивилися телеканали, від загальної кількості телеглядачів для аудиторії у віці 4+.

Телевізійна панель базується на загальнонаціональній вибірці (за винятком АРК і м. Севастополя з 01.04.2014 та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей з 01.01.2018) із 2840 домогосподарств, із яких 1900 розміщені в містах із населенням понад 50 тис. людей і 940 домогосподарств – у містах із населенням менше як 50 тис. людей та селах.

Довідково. Панеллю називається група людей, що відібрана для проведення дослідження. Суть панельного дослідження полягає в тому, щоб безперервно отримувати протягом деякого періоду часу інформацію від кожного з учасників панелі. Інформація збирається щосекунди. Вибірка домогосподарств, що беруть участь в дослідженні, репрезентативна за своїми соціально-демографічними та технічними (тип прийому телесигналу, телевізійне обладнання та ін.) характеристиками, та відтворює структуру населення України.

Перейти до вмісту