Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині 95 родин учасників антитерористичної операції забезпечили житлом

За період 2015-2018 років в рамках державних програм до області надійшло 62,0 млн. грн., які спрямовано на забезпечення житлом 95 родин учасників антитерористичної операції. Зокрема житлом забезпечено: 41 сім’ю загиблих учасників антитерористичної операції та 54 сім’ї осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників антитерористичної операції.

Про це повідомили у Департаменті соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації.

Також, за інформацією департаменту, в області реалізується Комплексна програма соціального захисту і соціального забезпечення населення області, пріоритетним завданням якої є надання додаткових соціальних гарантій учасникам антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, членам їх сімей та членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил.
На реалізацію Програми в поточному році з обласного бюджету спрямовано 27,9 млн. грн.

В рамках Програми забезпечується надання наступних додаткових соціальних гарантій:
– виплата матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету сім’ям у разі загибелі учасника антитерористичної операції, операції об’єднаних сил у розмірі по 25 тис. грн.; на упорядкування території поховання у розмірі по 10 тис. грн.;
– виплата щомісячної стипендії у розмірі прожиткового мінімуму на кожну дитину віком до 18 років загиблого (померлого) учасника антитерористичної операції, операції об’єднаних сил (з 01.07.2018 року по 1777 грн. щомісяця);
– забезпечення санаторно-курортним оздоровленням членів сімей загиблих ветеранів війни, з числа учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил.

З 2016 року запроваджена виплата разової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил до дня захисника України.

У поточному році у період з 1 по 10 жовтня Центром по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області проведено виплату по 2 тис. грн. всім 354 членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, шляхом зарахування коштів на рахунки у банках та через відділення поштового зв’язку.

Перейти до вмісту