Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На перехресті вулиць Квітуча та Вільямса працівники «Полтававодоканалу» відремонтували водогін

3-го жовтня на цьому місці прорвало водопровідну трубу. Ремонтні роботи тривали протягом 2-ох днів. Протягом цього часу в 12-ох багатоповерхівках по вулиці Квітучій було обмежено холодне водопостачання.

Причина аварії – зношеність водопровідних мереж, сказав майстер водопровідних мереж «Полтававодоканалу» Олександр Нальотов:

Ця труба прокладалася ще у 70-их роках минулого століття. Звичайно, її в багатьох місцях «поїла» корозія”, – зазначив майстер.

Пошкодженим виявилося місце з’єднання двох магістральних труб діаметром 100 мм. Глибина залягання – майже 2 метри. Складність ремонту полягала ще й у тому, що поряд із «водоканалівськими» трубами пролягають комунікації інших комунальних установ.

Ми не могли дістатися до пошкодження екскаватором. Розкопки провели вручну. Старалися робити це максимально акуратно. Адже над цією трубою пролягає газова труба, поруч – ще одна наша водопровідна. А перпендикулярно ще й п’ять електрокабелів”, – пояснив Олександр Нальотов.

За словами майстра, в тих випадках, коли труби «Полтававодоканалу» пролягають поруч із іншими комунікаціями, то ремонт водогону можливий лише після погодження із власниками цих комунікацій:

Звичайно, ремонт почали не одразу після того, як нам повідомили про аварію. Спочатку це було погоджено із «Полтавагазом», із «Укртелекомом» та «Полтаваобленерго». Це робиться для того, аби уникнути пошкоджень їхніх комунікацій”.

У ході ремонту «водоканалівці» відремонтували задвижки на трубі.

4-го жовтня близько 19-ої години проблему усунули, і вже усі мешканці прилеглих будинків були із водою.

«Полтававодоканал» приносить вибачення за тимчасові незручності перед мешканцями будинків по вулиці Квітуча і віднестися з розумінням.

Працівники підприємства завжди докладають усіх зусиль для відновлення нормальної роботи водогінної мережі.

Прес-служба «Полтававодоканалу»

Перейти до вмісту