Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Медичне страхування: коли стане доступним для українців

9 жовтня у в Американській торговельній палаті (АСС) заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк зустрівся з представниками страхового ринку України.

«Міністерство охорони здоров’я України бачить медичне страхування невід’ємною частиною нової системи охорони здоров’я. Але перед тим, як почати впроваджувати страхування, потрібно впровадити новий механізм оплат медичних послуг всіх рівнів. Спершу має з’явитися інститут медичної послуги, запрацювати ринок медичних послуг з конкуренцією автономних лікарень-підприємств та повноцінна електронна система охорони здоров’я для контролю надання послуг. У пацієнта має бути вибір лікаря та медзакладу. Без цього страхування буде лише фейком», — зазначив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

У 2020 році в Україні з’явиться державна програма медичних гарантій, яка покриватиме усі рівні медичних послуг, включно із стаціонарними, повідомляють у МОЗ.

З 2020 року в Україні має розпочатися активний розвиток медичного страхування.

У МОЗ прагнуть забезпечити кожній людині в Україні гарантоване покриття основних медичних послуг первинної, спеціалізованої, екстреної допомоги через Національну службу здоров’я. І додатково — дати роботодавцям, державним установам, місцевій владі та пацієнтам усі можливості скористатися з переваг страхування.

МОЗ бачить розвиток страхової медицини в Україні саме у формуванні конкурентного ринку, на якому пацієнт та роботодавець має вільний вибір страховика.

«Для того, щоб в 2020 році медичне страхування стало доступне для кожного десятого українця, ми починаємо працювати вже сьогодні. І ця зустріч — перший крок», — додав Павло Ковтонюк.

За результатами зустрічі окреслено наступні кроки співпраці МОЗ України зі страховиками. У тому числі можливі законодавчі зміни, які дозволять страховому ринку в Україні перезапуститися та стати частиною реформи.

Перейти до вмісту