Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Керівником Центру ендокринної хірургії став Олександр Товкай

1 жовтня науковий колектив Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Міністерства охорони здоров‘я України на виборах керівника установи проголосував за Олександра Товкая.

Вибори відбулися у відповідності до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність”, повідомляють у МОЗ.

На конкурс, який МОЗ України оголосив 11 липня 2018 року у зв’язку зі смертю директора Олександра Ларина, подали документи чотири кандидати. Один із них взяв самовідвід. Тож колектив наукових працівників 1 жовтня обирав серед трьох претендентів на посаду – Олександра Товкая, Сергія Черенько та Олександра Кота.

На виборах були присутні спостерігачі від МОЗ України та від самих кандидатів. За підрахунками комісії, в результаті таємного голосування голоси наукового колективу розподілилися наступним чином: 70,6% – за Олександра Товкая, 29,4% – за Сергія Черенько.

Олександр Товкай – кандидат медичних наук, старший науковий співробітник, хірург вищої категорії. З липня цього року він був призначений МОЗ України в.о. директора Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин.

Перейти до вмісту