Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Готові й технічно, і фінансово, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон”, – Олег Пругло

Стан підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2018/19 року обговорили  на селекторній нараді.

Провів її Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. Від Полтавщини у заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, зокрема голови міст обласного значення, керівники підприємств із газопостачання та газифікації регіону, фахівці обласної Інспекції Держенергонагляду й Служби автомобільних доріг у Полтавській області.

Геннадій Зубко дав доручення головам облдержадміністрацій взяти під особистий контроль запуск опалювального сезону:

– Якщо відповідно до показників середньодобової температури потрібно починати опалювальний сезон, а його запуск у деяких населених пунктах не відбувається, то голови обласних державних адміністрацій звертаються до прокуратури з проханням з’ясувати, у зв’язку з чим вчасно не розпочато надання якісної послуги. З проведенням у 2015 році фінансової децентралізації на місця були максимально передані кошти. Нині бюджети розвитку складають 200 мільярдів гривень. І тому розмов, що хтось щось не встигає, бути не може. Наголошую на відповідальності безпосередньо органів місцевого самоврядування за забезпечення вчасного старту опалювального сезону.

Геннадій Зубко додав, що на вчорашньому засіданні Уряду було ухвалено розпорядження, яким доручено всім залученим структурам забезпечити своєчасний початок опалювального сезону і належний його перебіг. Водночас НАК «Нафтогаз України» доручено до 15 жовтня укласти угоди на постачання газу із виробниками тепла, які надають послуги населенню з опалення і постачання гарячої води, й забезпечити безперебійне постачання газу виробникам тепла в опалювальний період.

– Звертаю увагу на фінансову дисципліну щодо розрахунків за газ. Найкраще розраховуються Черкаська, Донецька, Полтавська, Херсонська області й місто Київ. Найгірше – Рівненська, Хмельницька, Вінницька, Київська і Миколаївська області, – поінформував Геннадій Зубко.

Олег Пругло подякував представникам усіх структур, залучених до підготовки до осінньо-зимового періоду за налагоджену роботу, оперативне реагування на зауваження.

– Цього року ми фактично без великих проблем підготувалися до зими. Готові й технічно, і фінансово, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон. Вирішуються питання із закупівлею й підвозом посипкових матеріалів, – зазначив Олег Пругло.

Перейти до вмісту