Ви тут:
Комуналка Суспільство Україна 

До опалення в Україні вже підключено 60% соціальної інфраструктури і 45% житлових будинків, — Зубко

В Україні вже стартував опалювальний сезон. На сьогодні до теплоносія підключено 60% соціальної інфраструктури (школи, дитячі садочки і лікарні) та 45% житлових будинків. Про це в ефірі ТК «Прямий» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Він повідомив, що в Україні понад 15 тис. шкіл, 18 тис. дитячих садків і біля 2 712 лікарень, які потребують саме централізованого опалення. По житловому сектору, це 82 тис. будинків.

«Україна на 100% технічно готова до проходження опалювального сезону. В центрі і на півночі країни він вже розпочався і, в першу чергу, це стосується соціальної інфраструктури. Південь країни запустився поки на 10-15%, оскільки температурний режим в Херсоні, Миколаєві, Одесі і Запоріжжі набагато вищий, ніж в Києві», — зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець вкотре наголосив, що цього року у випадках невчасного початку опалювального сезону на місцях, до органів місцевого самоврядування будуть застосовуватись жорсткі санкції.

«Ми вже попередили, що у випадку невчасного запуску опалення будуть порушуватися кримінальні справи. Ми будемо звертатися до прокуратури щодо випадків службової невідповідності та бездіяльності на місцях», — підкреслив Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Перейти до вмісту