Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

До бюджету сільських рад Полтавщини надійшло понад 1 млн гривень за проведення земельних торгів у вересні

На земельних торгах, які провели 3, 4, 5, 6, 11 та 13 вересня в Головному управлінні Держгеокадастру у Полтавській області, аграрії придбали права оренди на 18 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, які знаходяться на території Кобеляцького, Диканського, Лохвицького та Гадяцького районів.

Загальна площа переданих в оренду земельних ділянок склала більше 221 гектара. Земельні ділянки будуть використовуватися для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Найдорожче під час торгів продані права оренди на земельні ділянки площею 24,00 га, 22,00 га та 32,00 га на території Заводської міської ради Лохвицького району, Великорудківської сільської ради Диканського району та Гиряісковецької сільської ради Лохвицького району де стартова ціна піднялася до 39,04%, 36,64% та 34,32% від нормативної грошової оцінки.

У результаті торгів, за користування земельними ділянками до бюджету сільських рад Кобеляцького, Диканського, Лохвицького та Гадяцького районів щорічно буде надходити орендна плата у розмірі понад 1 млн гривень.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області

Перейти до вмісту