Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Депутати Полтавської облради вимагають від Кабміну та Верховної Ради унормувати процедуру видачі та погодження спецдозволів на користування надрами

Депутати Полтавської обласної ради на сесії звернулись до Кабміну та Парламенту з пропозицією внести зміни до Порядку  надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 30.05. 2011 № 615.

Зокрема, пропонується визначити чіткий перелік підстав для відмови обласними радами у погодженні на отримання спеціальних дозволів на користування надрами, а також визначити єдиний шлях для їх отримання – через аукціони, інформує прес-служба обласної ради.

Окрім цього заступник голови Полтавської облради Анатолій Ханко запропонував, що 50% коштів, отриманих від таких аукціонів, мають бути направлені до обласних бюджетів за місцем розташування ділянок надр.

За словами голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького, ці кошти будуть розподілені на відновлення інфраструктури тих територій, де власне відбувається видобуток вуглеводнів.

Звернення підтримали всі без виключення керівники фракцій в обласній раді.

Перейти до вмісту