Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Чому дітям не можна їсти сосиски, – думка дієтологів

Сосиски і сардельки швидко готуються і не забирають багато часу, тому гарно підходять, щоб ними нагодувати дітей, так вважають багато батьків.

Дієтологи вважають, що незважаючи на майже повну відсутність в сосисках спецій, які подразнюють шлунок, давати їх дітям все-таки не варто. Сьогодні в складі сосисок тільки приблизно 10% натурального м’яса. Ще близько 30% – це тваринний жир, шкіра, а також м’ясо птиці. Решта припадає на білково-жирові емульсії, стабілізатори, рослинну олію і воду.

Крім того, при виготовленні сосисок, в них додають казеїнат натрію. Ця речовина на основі протеїну молока, а його призначення в м’ясних продуктах – збільшити вміст білка. Також до складу сосисок входять ще борошно і крохмаль.

При цьому, дитячі дієтологи переконані, що поєднання м’ясних і молочних білків з емульгаторами, барвниками, згущувачами і ароматизаторами можуть завдати шкоди дитячому здоров’ю. Зокрема, у дитини вживання сосисок може викликати гастрит або алергію.

В ході численних досліджень вже доведено, що смако-ароматичні добавки, які містяться в сосисках, викликають ще і звикання, причому у дітей особливо часто. В результаті, дитина починає сильно вередувати і нервувати, якщо в його меню немає “улюбленої страви”.

Ще одна небезпека, яку приховують у собі сосиски, – це енергетичне виснаження. Воно пов’язане з тим, що в складі цього продукту є хімічні речовини, які потрапляючи в організм дитини, примушують його посилено працювати.

В результаті всі ресурси використовуються для переробки та виведення цих речовин. Таким чином, імунітет дитини слабшає, адже сили, які могли б протистояти інфекціям, йдуть на переварювання ненатуральної їжі.

Перейти до вмісту