Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Бібліотекарі Лубенщини відвідали музей гончарства в Опішному та заповідник Гоголя у Шишацькому районі

Чудовий подарунок до професійного свята отримали бібліотекарі Лубенського району. Напередодні відзначення  Всеукраїнського Дня бібліотек працівники Лубенської ЦБС здійснили мандрівку рідним краєм.

Як повідомили у Лубенській РДА, спочатку працівників культури Лубенщини гостинно зустріла столиця  українського гончарства – Опішня. Під час екскурсії Національним музеєм-заповідником лубенці познайомилися з найбільшою в Україні колекцією творів народних майстрів-гончарів та художників-керамістів та мали унікальну можливість власноруч виготовити глиняний  горщик або рибку.

А потім  різнобарв’ям духмяних квітів та таємничою атмосферою вразив екскурсантів Національний музей-заповідник Миколи Гоголя, що в Шишацькому районі.  Екскурсоводи запросили гостей з Лубенщини  поринути в таємничий  світ  класика світової літератури. Під час театралізованого дійства бібліотекарі побачили аутентичні речі , які належали  родині Гоголів – Яновських, почули уривки з творів письменника та відчули   справжній магнетизм родового дворянського гнізда.

Перейти до вмісту