Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Асоціація місцевого самоврядування Полтавщини уклала меморандум про співробітництво з представниками Польщі

Полтавська обласна Асоціація органів місцевого самоврядування продовжує зміцнювати міжнародне співробітництво. Нещодавно представники Асоціації відвідали Республіку Польщу і за наслідками візиту було укладено Меморандум про співпрацю між представниками самоврядування Полтавщини та міста Пакосць.

Наші держави уклали Договір про добросусідство ще в 1992 році, і Уряди двох країн постійно працюють над тим, щоб зміцнювати і розвивати партнерські стосунки. Але поряд із цим дуже важливо, щоб співробітництво розвивалося і на рівні місцевого самоврядування. Тому за ініціативи голови Асоціації Олександра Біленького відбувся візит делегації Полтавщини до Польщі. За результатами візиту нам вдалося укласти важливий документ, який зафіксував прагнення представників самоврядування Полтавщини і Республіки Польща зміцнювати партнерські відносини”, – відзначив виконавчий директор Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Володимир Микійчук.

За його словами, крім декларації намірів, Меморандум містить конкретні практичні заходи. Зокрема, в рамках програм обміну досвідом депутати та працівники органів самоврядування від Полтавщини зможуть проходити стажування і навчання у комунальних установах та самоврядних органах Польщі, здійснювати обмін кращими практиками. Також Меморандум передбачає можливість залучення інвестицій і грантів.

Підписантами Меморандуму з одного боку є Полтавська обласна асоціація органів самоврядування, а від польської сторони — бургомістр міста Пакосць Вєслав Коньчаль. Дія меморандуму розрахована на 5 років, а далі може бути продовжена автоматично на аналогічний період”, – зазначає Володимир Микійчук.

Поряд із зміцненням міжнародного співробітництва, Асоціація продовжує займатися об’єднанням самоврядних громад Полтавщини і на сьогодні налічує вже майже 100 учасників.

Перейти до вмісту