Ви тут:
Суспільство Україна 

Журналістська спільнота має самостійно «тримати планку» стандартів, – Дмитро Золотухін

17 вересня заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін взяв участь у круглому столі «Саморегуляція та журналістські стандарти під час виборчих кампаній», організованому ГО «Інститут масової інформації» та ГО «Детектор медіа».

За словами Дмитра Золотухіна, з проблемою зовнішніх впливів під час виборчих кампаній стикнулася не тільки Україна: «Досвід Франції, Німеччини, Великої Британії та США є яскравим прикладом, який ми вивчаємо напередодні українських виборчих перегонів, повідомляють у Міністерстві інформаційної політики.

Держава в цей час може реалізовувати лише декілька механізмів: моніторинг і роз’яснення того, що відбувається. У сфері регуляції медіа державний чинник має залишатися якомога далі від процесів, і не тільки напередодні виборів, а й у цілому. Журналістська спільнота має самостійно «тримати планку» стандартів і консолідовано реагувати на виклики».

Для представників засобів масової інформації експерти громадських організацій «Детектор медіа» та «Інститут масової інформації» представили рекомендації щодо саморегуляції та журналістських стандартів під час виборчих кампаній.

Перейти до вмісту