Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

З початку року зареєстровано 55 спалахів гострих кишкових інфекцій

За 8 місяців цього року в українських закладах освіти зареєстровано 55 спалахів гострих кишкових інфекцій.

Про це  повідомили у Держпродспоживслужбі.

“За 8 місяців поточного року зареєстровано 55 спалахів гострих кишкових інфекцій у закладах освіти. Спалахи виникли у 35 дошкільних навчальних закладах, 18 — загальноосвітніх, по одному у закладі інтернатного типу та вищому навчальному закладі І-ІІ рівня акредитації”, — розповіли у Держпродспоживслужбі.

Також, за даними контролерів, через спалахи ГКІ постраждали 340 дітей.

“З них у дошкільних навчальних закладах — 208, школах — 116, інтернатних — 11, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації — 5”, — уточнили у відомстві.

При цьому зазначається, що у ході підготовки до нового навчального року посадовці служби провели 22,3 тис. обстежень дотримання вимог санітарного законодавства у закладах освіти.

“Порушення вимог санітарного законодавства встановлено майже у кожному третьому закладі (32%)”, — йдеться у повідомленні.

Найвищий відсоток порушень виявлено у Херсонській — 63%, Хмельницькій — 51%, та Харківській — 43% областях.

“Порушення, встановлені під час обстежень закладів, стосувалися невідповідності питної води вимогам санітарних норм та правил за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, відсутності угод на проведення дезінфекції, дезінсекції та дератизації, незавершення ремонтних робіт, несвоєчасного проходження періодичних профілактичних медичних оглядів працівників”, — резюмували у Держпродспоживслужбі.

За словами очільника відомства Володимира Лапи, масові отруєння дітей в Україні почастішали через дію мораторію на перевірки бізнесу.

 

Перейти до вмісту