Ви тут:
Анонс Оголошення Суспільство Україна 

Всеукраїнська гра «Теренова гра «СІЧ – сила і честь» імені братів Чучупак

У 2016 році теренова гра «СІЧ: сила і честь» імені братів Чучупак відбулась вперше. Учасниками стали юнаки та юначки віком від 16 до 28 років з різних куточків України. Аналогом заходу є теренова гра «Звитяга», яка вже 12 років відбувається у Волинських лісах у травні. Суть змагань полягає в визначенні кращої з двох команди в ході проведення теренової гри. Завдання команд заволодіти та втримати, до кінця гри, прапор команди супротивника. Виконання цієї вимоги – перемога, якою можна пишатися.

Під час теренової гри сотні можуть «знищувати» гравців суперника шляхом зриву1 нарукавної пов’язки. Кожен «вояк» носить на руці таку пов’язку відповідного кольору сотні, яка є ознакою його “життя”. Втрата пов’язки «вояком» означає його «загибель», тобто супротивник має зірвати пов’язку з руки. Зірвані пов’язки передаються до Ради вищих спостерігачів і по їх кількості визначається результат гри. При встановленні результатів змагань РВС використовує шкалу оцінки.

СІЧ – це більше 10 км2 лісів урочища Холодний Яр, де близько двох сотень молодих людей боротимуться за «виживання» та перемогу. Гра відтворюватиме військовий впоряд та звичаї холодноярівських повстанців, дотримуючись суворих правил.

Захід проводиться з метою вшанування геройського чину усіх борців за незалежність української держави, пропаганди здорового способу життя, активного відпочинку серед молоді, популяризації дитячо-юнацького молодіжного патріотичного руху.

Витрати на проживання (наметовий табір), проїзд та виконання програми заходу з 20-23 вересня 2018 року здійснюється за рахунок організаторів. Звертаємо вашу увагу, що організатори не забезпечують учасників централізованим харчуванням. Попередню інформацію про осіб, які бажають взяти участь у Грі необхідно подати до 7 вересня 2018 року на електронну адресу npvmms@msms.gov.ua. Із детальною інформацією про захід, можна ознайомитись на офіційній сторінці Гри у facebook https://www. facebook.com/terenivka.sich/

Контактна особа у Міністерстві молоді та спорту України: головний спеціаліст відділу національно-патріотичного виховання Олексій Саввін (044) 246 62 35.

Перейти до вмісту