Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Внесено зміни до порядку обліку в контролюючих органах представництв донорських установ в Україні

Наказом Міністерства фінансів України від 27.06.2018 № 589 «Про затвердження Змін до «Порядку обліку платників податків і зборів», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23.07.2018 за № 851/32303 (далі – Наказ № 589), затверджені зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 22.04.2014 № 462), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.05.2014 за № 503/25280, зі змінами.

Пропонуємо ознайомитись зі змінами, внесеними Наказом № 589, що стосуються порядку обліку в контролюючих органах представництв донорських установ в Україні.

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 року № 807 «Про внесення змін до Порядку залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги» визначено порядок реєстрації представництв іноземних організацій, метою діяльності яких є здійснення представництва інтересів донорських установ, координація міжнародної технічної допомоги, що надається Україні такими установами (далі – представництва донорських установ в Україні).

Реєстрація представництв донорських установ в Україні провадиться Мінекономрозвитку, у порядку визначеному пунктами 48 – 59 Порядку залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 153 (далі – Постанова № 153).

Наказом № 589 визначається порядок обліку в контролюючих органах представництв донорських установ в Україні, після проведення Мінекономрозвитку їх реєстрації в Україні.

Взяття на облік представництва донорської установи в Україні здійснюється контролюючим органом за адресою представництва донорської установи в Україні із присвоєнням податкового номера.

Підставою для взяття на облік представництва донорської установи в Україні є:

– копія посвідчення про реєстрацію представництва донорської установи в Україні, отримана від Мінекономрозвитку відповідно до Постанови № 153;

або лист-звернення, в якому зазначається адреса представництва в Україні, та копія посвідчення про реєстрацію представництва донорської установи в Україні, подані представництвом.

У разі отримання від Мінекономрозвитку інформації про наявність податкових пільг, передбачених законодавством та міжнародними договорами України в рамках реалізації проектів (програм) та представництв донорських установ в Україні, до реєстру платників податків – нерезидентів вноситься ознака «має право на податкові пільги». Якщо представництво донорської установи в Україні звільнене від сплати всіх видів податків на території України, таке представництво обліковується в контролюючих органах з ознакою «не є платником податків».

Не пізніше наступного робочого дня після взяття на облік представництва донорської установи в Україні контролюючий орган надсилає такому представництву лист-повідомлення про взяття на облік із зазначенням податкового номера.

Головне управління ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту