Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Влітку за рахунок міського бюджету у ДЗОВ «Зоряний» оздоровили 428 дітей пільгових категорій

У Кременчуці з міського бюджету щороку виділяють кошти для оздоровлення дітей пільгових категорій.

Сума фінансування постійно збільшується, що дає можливість оздоровити більше дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки. Це  – діти з багатодітних та малозабезпечених сімей; діти, які виховуються в сім’ях учасників бойових дій; діти, потерпілих від наслідків ЧАЄС; діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;  діти, які виховуються в сім’ях внутрішньо переміщених осіб, що фактично проживають у місті Кременчуці; діти з інвалідністю; діти, які перебувають на диспансерному обліку; діти із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах; талановиті та обдаровані діти; діти – відмінники навчання; діти, батьки яких загинули, постраждали або беруть безпосередньо участь в антитерористичній операції та забезпеченні її проведення; бездоглядні та безпритульні діти; діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов`язків.

Цього року на ці цілі з міського бюджету було виділено більше 2 млн 79 тис грн ( у 2017 році – 1 млн 575 тис. грн). Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді. 

Управління у справах сімей та дітей виконавчого комітету Кременчуцької міської ради щороку формує банк даних дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, щодо направлення їх до позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Протягом оздоровчої кампанії 2018 року в ДЗОВ «Зоряний» було оздоровлено 428 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки за кошти міського бюджету, що на 14% більше ніж в 2017 році.

Окрім оздоровлення дітей за рахунок коштів міського бюджету, здійснювався підбір та направлення дітей за путівками, наданими управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації, до таборів Полтавської, Херсонської, Миколаївської та Тернопільської областей. З початку сезону оздоровлення на відпочинок  за кошти обласного бюджету було направлено 148 дітей пільгових категорій.

Діти, які потребують особливої уваги та підтримки, також оздоровлювалися  і за кошти державного  бюджету. Протягом 2018 року на оздоровлення до ДП УДЦ «Молода гвардія» та ДПУ МДЦ «Артек» було направлено 66 дітей.

Перейти до вмісту