Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Вчені розповіли, чим небезпечна солона їжа

Про це попереджають американські і німецькі учені. Дослідники з декількох наукових центрів США і Німеччини звернули увагу на те, що у завсідників ресторанів швидкого харчування відзначається “надвиробництво” клітин, що беруть участь в запальних процесах і аутоіммунних хворобах, коли імунітет “атакує” клітини і тканини власного організму.

Автори роботи запідозрили в цьому кухарську сіль. Керівник дослідження Девід Хефлер з Йельського університету пояснив, що вона “генетично” не була знайома людству, в раціоні наших предків її не було, проте сьогодні в їжі міститься багато солі. За його словами, це призводить до збільшення випадків гіпертонії і, не виключено, аутоіммунних розладів, повідомляє terrawoman.ua.

Це було перевірено в ході дослідів на мишах. Додавання солі в мишаче “меню” викликало у гризунів збільшення числа Th17- лімфоцитів – клітин, що беруть участь в розвитку аутоіммунних недуг. На додаток у мишей, що живилися солоною їжею, з часом розвивався експериментальний аутоіммунний енцефаломієліт – біологічна модель розсіяного склерозу людей.

Автори роботи пропонують не квапитися з однозначними виведеннями – на їх думку, ця закономірність потребує додаткового вивчення.

Перейти до вмісту