Ви тут:
Суспільство Україна Цікавинки 

В Україні винайшли штучне сало

Студенти Сумського аграрного університету розробили заміник сала, який можуть вживати навіть вегетаріанці, повідомляє IF.Область.Онлайн.

Замінник сала складається з рослинного масла і желатину. Смак новоствореного продукту ретельно опрацьовувався і навіть гурмани не зможуть відрізнити його від справжнього. Більш того, штучне сало можна робити з будь-якими смаками: солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності.

Проте, експерти скептично ставляться до виаходу. Серед аргуметів наводять те, що штучно зроблений продукт не володіє ніякими його корисними властивостями, тільки чимось повторює його смак. Справжнє сало багате на вітамініни A, E і D, містить вітаміни групи В і велику кількість мікроелементів, а також арахідонову кислоту – одну з незамінних жирних кислот, які допомагають включати імунітет при зустрічі з вірусами і бактеріями.Крім того, в салі міститься селен, який є потужним антиоксидантом.