Ви тут:
Спорт Суспільство Україна 

В Україні почали готуватися до проведення спортивних чемпіонатів світу серед студентів та Форуму зі студентського спорту

У 2020 році в Україні проведуть чемпіонати світу серед студентів із кульової та стендової стрільби, воднолижного спорту, а в 2022-му – Форум зі студентського спорту.

Щоб якісно та своєчасно підготуватися до цих заходів, Уряд створив Організаційний комітет. Відповідне розпорядження прийняли 26 вересня 2018 року, під час засідання Кабінету Міністрів України, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«Заходи такого рівня є дуже важливими для України, адже вони дають змогу розвивати спортивну інфраструктуру, залучати більше молоді до спортивного руху, здорового способу життя. І не менш знаковим є те, що проведення таких подій формує наш позитивний імідж в світі – як держави, яка приділяє велику увагу спорту та вміє організовувати заходи найвищого ґатунку. Це також приверне до нас більше уваги іноземних туристів, інвесторів тощо», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Роман Греба.

Він підкреслив, що і згадані чемпіонати, і Форум зі студентського спорту пройдуть в Україні вперше.

Створений Оргкомітет підготує план з проведення заходів, зокрема, визначить, в яких містах та в які дні пройде чемпіонат. Водночас уже зараз відомо, що Форум зі студентського спорту відбудеться в Києві на базі Національного університету фізичної культури і спорту.

Відповідно до розпорядження головою Оргкомітету буде Віце-прем’єр-міністр України, а його заступником – заступник Міністра освіти і науки. Також у комітет увійдуть представники низки міністерств та ЦОВВів, місцевої влади, громадських організацій, вишів тощо.

Перейти до вмісту