Ви тут:
Суспільство Україна 

В “Борисполі” розконсервують окремий термінал для лоукостерів

В аеропорту “Бориспіль” прийняли рішення про розконсервацію терміналу F з квітня 2019 року.

Про це повідомив гендиректор підприємства Павло Рябікін в ефірі радіостанції “Голос столиці”, повідомляє Економічна правда з поиланням на avianews.com.

В аеровокзальний комплекс планується перевести рейси лоукостерів, а також чартерних авіакомпаній.

“Термінал F передбачає можливість пішохідних технологій (коли пасажири йдуть на посадку до літака пішки – ред), які дуже люблять авіакомпанії лоукост сегмента. У терміналі F це вирішується простіше, і, думаю, що протягом року він вийде на істотні обороти”, – сказав Рябікін.

Крім цього, за словами гендиректора аеропорту, авіаперевізникам, які запросили слоти в піковий час, буде запропоновано обслуговуватися не в терміналі D, а в терміналі F.

Раніше Рябікін повідомив журналістам, що лоукостер Ryanair, який у вересні почав польоти з Києва, дуже зацікавлений працювати в терміналі F, оскільки він краще підходить для їх моделі роботи.

Однак на першому етапі бюджетник буде обслуговуватися в “Борисполі” в терміналі D.

Наразі в аеропорту “Бориспіль” для обслуговування пасажирів використовується тільки термінал D. Термінал B, побудований в 1965 році і значно розширений в 2006-2011 роки, закритий з 2014 року.

Термінал F був закритий в жовтні 2013 року, пропрацювавши всього три роки (відкриття відбулося у вересні 2010 року). Причиною став пасажиропотік в аеропорту – для його обслуговування цілком вистачає лише одного терміналу D, який розрахований на 15 млн пасажирів.

Перейти до вмісту