Ви тут:
Суспільство Україна 

Український коньяк може зникнути з магазинів

Відомий алкогольний напій українського виробництва має змінити назву на вимогу ЄС.

Як повідомляє «Європейська правда», представники ключових компаній-виробників коньяку стверджують, що вже розпочали роботу над створенням та введенням в обіг нової назви, що має замінити «коньяк України». Відмова від останньої назви із 2026 року є одним із зобов’язань України згідно з Угодою про асоціацію з ЄС.

Українські виробники коньячної продукції водночас занепокоєні, що критика нових правил з боку ЄС може бути використана для блокування ключової норми нових Правил – встановлення мінімальної частки спиртів вітчизняного виробництва для брендування продукції, як “коньяк України”. Зазначимо, що така вимога не суперечить Угоді про асоціацію.

Як пише «Вікіпедія», коньяк (фр. Cognac) — міцний алкогольний напій з білих сортів винограду, один із видів бренді, бурштиново-золотистого кольору, який, згідно з міжнародним торговельним правом, походить від округи міста Коньяк в регіоні Нова Аквітанія у Франції.

Коньяк має складний аромат з відтінками ванілі і м’яким гармонійним смаком, виготовляється з коньячного спирту, який отримують у результаті перегонки білих сухих виноградних вин з пізнішою витримкою в дубових діжках. Вміст спирту становить від 40 до 55 %об.

Перейти до вмісту