Ви тут:
Р Суспільство Україна 

У «Відродженні» розкритикували роботу в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун

Керівником Міністерства охорони здоров’я мусить бути призначена людина, яка відповідатиме за результат медичної реформи та стан галузі загалом.

Про це під час виступу з парламентської трибуни у вівторок заявив співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар.

За його словами, нинішня очільниця МОЗ Уляна Супрун жодної відповідальності за результат медичної реформи не несе, оскільки й досі перебуває у статусі виконувачки обов’язків.

«Чому розвал у сфері охорони здоров’я? Насправді керівник галузі лише виконує обов’язки! В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун просто «імпортована» до нас зі Сполучених Штатів, де була санітаркою. А в Україні вона керує цілою галуззю. А потім ми дивуємось, чому там розвал и вакханалія», – наголосив Віктор Бондар.

Він додав, що плачевний стан справ у сфері охорони здоров’я – це яскравий приклад того, чим загрожує низька ефективність роботи урядовців, коли статус виконувачів обов’язків дозволяє їм уникати відповідальності.

«Та сама Уляна Супрун, як тільки закінчиться історія з цією владою, втече до Сполучених Штатів. А в Україні продовжуватиметься розвал галузі охорони здоров’я, який вона заклала сьогодні. Немає вакцин, немає ліків, немає системного підходу щодо фінансування лікарень, щодо того, як буде реалізовуватися реформа та чим вона закінчиться! Ось що відбувається, коли в уряді замість фахових міністрів працюють виконувачі обов’язків», – наголосив політик.

Лідер депутатської групи «Партія «Відродження» також закликав оновити кадровий склад уряду й призначити нових керівників міністерств.

«Деякі міністри понад рік тому написали заяву на звільнення, забрали речі, пішли з кабінетів. Чому досі там працюють люди в статусі в.о.? Тому ми звертаємося до Президента, до уряду та правлячої коаліції: внесіть пропозиції щодо кандидатур нових міністрів і давайте їх розглядати та голосувати. А перед цим потрібно заслухати всіх очільників відомств – що вони зробили для України», – наголосив співголова депутатської групи «Партія «Відродження».

Олексій Корж

Перейти до вмісту