Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Полтаві розпочали оформлення біометричних документів іноземним громадянам

З 10 вересня в Управлінні ДМС України в Полтавській області за адресою провулок Шкільний, 4 розпочато прийом документів на оформлення іноземцям та особам без громадянства посвідок на тимчасове проживання нового зразка.

Бланки посвідок на тимчасове проживання  за новим зразком виготовлятимуться у формі пластикової ID-картки. У бланк документу імплантовано безконтактний електронний носій, який відповідає вимогам нормативних документів у сфері технічного та криптографічного захисту інформації.

За перший день нововведення працівниками Управління міграційної служби Полтавщини прийнято понад 20 іноземних громадян на оформлення біометричних посвідок на тимчасове місце проживання.  Всі вони студенти вищих державних навчальних закладів у місті Полтава, зокрема Української медичної стоматологічної академії. Найбільшу кількість іноземних студентів складають громадяни Йорданії, Єгипту, Марокко тощо.

Відтепер іноземці проходитимуть нову процедуру при оформленні посвідок на тимчасове місце проживання, зокрема сканування відбитків пальців рук, цифрове фотографування, відцифрований підпис особи та у встановлений законодавством строк отримають біометричні документи нового зразка.

 

До відома: подати заяву на оформлення посвідки на постійне проживання у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, можливо буде вже з 1 листопада 2018 року, до того часу іноземців документуватимуть посвідками на постійне проживання у формі книжечки.

Нові зразки бланків посвідок та порядок їх оформлення і видачі визначено постановами Кабміну N 321 та N 322 від 25.04.2018 р.

Перейти до вмісту