Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві розпочала роботу “Школа волонтерів”

Полтавський міський центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді організував міську «Школу волонетрів». 27 вересня 30 юнаків та дівчат взяли участь у першому тренінгу школи на тему: «Комунікативні навички волонтера», який провела психолог Центру Тетяна Величко.

Про це інформує Полтавська міська рада.

Організатори говорять, що цей проект сприятиме розвитку волонтерства у місті:

“«Школа волонтерів» дасть необхідні в соціальній роботі знання, навчить комунікувати, працювати в команді, вирішувати життєві ситуації. А навички, які молодь здобуде під час тренінгів, знадобляться не тільки у волонтерській роботі, але й в буденному житті”, – наголосила Людмила Василенко, начальник відділу Центру.

Цього разу на тренінгу учні та студенти полтавських навчальних закладів відпрацьовували навички переконання, вміння аргументовано висловлювати свою думку, відстоювати свої пропозиції, розвивали вміння невербального спілкування.

Психолог центру зазначила: попри те, що сюди прийшли волонтери, які вже мають певний рівень комунікативних здібностей, все ж таки великою проблемою стали невпевненість і сором’язливість:

“Як не дивно, молоді люді говорять, що їм доволі важко твердо наполягти на своїй позиції, довести власні аргументи, відмовити. І це стосується як повсякденного життя, так і волонтерської роботи. Можливо, одна з причин такого стану справ є «неживе» спілкування – в соціальних мережах, за допомогою повідомлень, тощо”, – підкреслила Тетяна Величко.

Тож на цьому тренінгу основна увага приділялась відпрацюванню різних ситуацій – життєвих і робочих – та різних форм поведінки в них.

Учасники Школи завершили тренінг більш розкутими та пообіцяли застосувати здобуті навички на практиці.

Довідково:

З вересня по квітень у «Школі волонтерів» проходитимуть тренінги з різних тем, які допоможуть представникам волонтерських загонів міста оволодіти знаннями та навичками, необхідними для здійснення волонтерської роботи.

Наступний тернінг відбудеться в жовтні. Всім бажаючим взяти участь у тренінгах Школи необхідно слідкувати за повідомленнями на сторінці міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді в Facebook та на офіційному сайті Полтавської міської ради.

Перейти до вмісту