Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві планують звести 10-поверхівку з дворівневим паркінгом

13 вересня відбулося чергове засідання архітектурно-містобудівної ради, яке провів її голова, начальник управління містобудування та архітектури Микола Шевельов.

На порядку денному – розгляд проекту детального плану території кварталу на перетині вулиць Героїв АТО та вул. Нікітченка, пише прес-служба Полтавської міської ради.

Розробник зазначеного проекту Володимир Гузік розповів, що територія запропонованого плану відноситься до Шевченківського району міста. Його орієнтовна площа – 2,46 гектара. Нині Генеральним планом Полтави на цій території передбачена забудова у вигляді об’єктів громадського призначення. Зазначений проект пропонує зміну цільового призначення території:

“Даним проектом пропонується розміщення житлової та громадської забудови. Проектом передбачається зміна цільового та функціонального призначення цієї ділянки під багатоповерхову житлову забудову та прибудовані приміщення громадського призначення”, – розповів Володимир Гузік.

Проект детального плану територій кварталу передбачає розміщення чотирьох секцій житлової забудови поверховістю 10 поверхів. Між ними пропонується розмістити прибудовані об’єкти обслуговування. Для зберігання автотранспорту мешканців запроектований дворівневий паркінг.

“Загальна кількість квартир – 214, мешканців – 436 осіб. Відповідно до вказаних показників, розраховувались необхідні майданчики. Плануємо розміщення дитячого майданчика та майданчика для зберігання велосипедів. Для постійного заберігання автомобілів – дворівневий паркінг”, – розповів проектант.

Для вбудованого об’єкту пропонується дві автостоянки для тимчасового зберігання автомобілів, з врахуванням місць для паркування маломобільних груп населення.

Також буде розміщена трансформаторна підстанція та каналізаційно-насосна.

Відповідно до схеми планувальних омбежень, територія на перетині Героїв АТО та Нікітченка частково потрапляє в санітарно-захисну зону від АЗС. Ще одним вагомим обмеженням при проектуванні є наявність зеленої зони – Пушкарівської балки.

Так, під час обговорення, були надані рекомендації щодо облаштування входу в зелену зону.

З урахуванням усіх пропозицій та зауважень, зазначений проект детального плану територій рекомендували для подальшої роботи.

Перейти до вмісту