Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві обговорили питання ремонту вулиці Соборності та впорядкування меж території історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви»

Учора відбулося засідання архіектурно-містобудівної ради, яке провів головний архітектор міста Микола Шевельов.

Під час засідання розглянули проект плану капітального ремонту тротуарів по вулиці Соборності, який представив головний інженер проекту Сергій Мурза. Він зазначив, що межі проектування поділяють вулицю Соборності на чотири зони. Перша – від вулиці Європейської до Гоголя; друга – обмежена вулицями Гоголя та Конституції; третя – невелика зона обмежена вулицею Конституції (парки Сонячний та Петровський) та четверта – від вулиці Конституції до Соборного майдану. Перш за все, під час засідання обговорили питання влаштування першої зони:

– Зазначений проект передбачає капітальний ремонт тротуарів по вулиці Соборності, створення безбар’єрного простору, аби головною вулицею міста мали можливість прогулюватись маломобільні групи населення. Також, тут запланований ремонт інженерних мереж та створення благоустрою. Це встановлення нового освітлення, нових лав для відпочинку та висадка нових дерев уздовж вулиці. Окрім того, у планах розроблення і встановлення сучасної туристичної навігаційної системи із зручними, стилізованими вказівниками.

Запропонований проект викликав жваві обговорення серед представників архітектурно-містобудіваної ради, які стосувалися окремих проектних рішень, строків виконання проекту та його фінансування. Після надання пропозицій, представлений проект був схвалений членами ради, з урахуванням усіх зауважень.

Також під час засідання розглянули план організації території державного історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви». Про необхідність його затвердження розповіла директор заповідника Наталія Білан:

– Документально ми знаємо: є територія, і є памятки які знаходяться на території заповідника та за його межами, але чітко встановлених меж немає. Тому виникла потреба рохробити план організації території. Робота проходила в два етапи: перший етап – це наукове опрацювання теми і другий – це уже виконання самого плану організації території з картами та схемами.

Наталія Білан зазначила, що науково-проектна документація була розроблена на основі вимог законодавства та пройшла обговорення на засіданні консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при управлінні культури ОДА. Після обговорення, члени архітектурно-містобудівної ради рекомендували проект для подальшої роботи, з урахуванням зауважень.

Перейти до вмісту