Ви тут:
Захисник України Суспільство Україна 

У Нацгвардії стартували масштабні змагання серед снайперів зі всієї України

Під Києвом розпочався 4-ий відкритий чемпіонат Національної гвардії України серед снайперських пар. Протягом 4 днів понад півсотні учасників змагань поміряються силами у виконанні вправ поліцейської та військової тематики, вдень і вночі, продемонструють свої навички в орієнтуванні в лісі, виконуватимуть комплексні вправи з тактики. На завершальному етапі спецпризначенці зійдуться у «снайперській дуелі».

Усі учасники чемпіонату знаходяться в рівних умовах. Кожна вправа та її особливості доводяться за 5 хвилин до виконання. У такому випадку для досягнення високого результату військовослужбовець має швидко орієнтуватись, які поправки вносити, щоб уразити мішень точно в ціль. Повідомляють у прес-службі НГУ.

Головна особливість снайперських змагань в тому, що куля має влучити в чітко визначене місце на мішені діаметром 15-22 міліметрів. Вправи виконуються на дистанціях від 100 до 800 метрів. Усі учасники змагання стріляють зі своєї штатної зброї.

«Щороку ми намагаємось підвищувати організацію чемпіонату до змагань світового рівня, що проводяться в Чехії. Цього року за звання найкращого змагаються снайперські пари підрозділів спеціального призначення всіх структурних підрозділів Нацгвардії та інших військових формувань і правоохоронних органів України», – розповів головний суддя змагань полковник Олександр Філіпов.

Цьогоріч за золоті нагороди гвардійської якості змагаються 28 команд, з яких 19 представляють Національну гвардію, всі решта Збройні сили України, Національну поліцію України, Державну прикордонну служби України.

«З Національною гвардією ми давно і тісно співпрацюємо. У цьому турнірі ми беремо участь вже третій рік поспіль. Кожен раз організація змагань проходить на дуже високому рівні. Снайперська школа Національної гвардії – це найкраще, що зараз є в Україні, тому гвардійці мають дуже високий рівень підготовки. Для нас важлива участь в цих змаганнях, тому що тут ми отримуємо новий досвід роботи в полі за військовою тематикою. А наш козир вправи поліцейської тематики – це робота в », – поділився своїми спостереженнями боєць спецпідрозділу Національної поліції України  «КОРД».

Відкритий чемпіонат НГУ серед снайперських пар триватиме до 14 вересня. Найкращі снайпери будуть оцінюватись як в особистому, так і командному заліках, а також в номінації «Снайперська дуель».

Змагання серед снайперів започатковані в Нацгвардії у 2014 році. Необхідність їх проведення викликана потребою підняття рівня снайперської майстерності, а також вивчення передового досвіду з підготовки снайперських пар підрозділів спеціального призначення інших військових формувань та правоохоронних органів.

фото  Андрія Некрасова

Перейти до вмісту