Ви тут:
Відео Освіта Суспільство Україна 

У МОН розповіли про проблеми освіти в Україні (ВІДЕО)

В рамках реформи “Нова українська школа” Міністерство освіти і науки України підтримало зйомки кліпу на пісню “Школа DJ-їв” українського гурту “Stelsi”.

Пісня та кліп демонструють одну із найбільших проблем сучасної освіти України – вплив батьків на дітей у виборі середньої спеціальної та вищої освіти. За результатами досліджень міжнародної організації WDA (World Develop of Education) кожен другий cтудент в Україні обирає середню спеціальну та вищу освіту не за власним бажанням, а за примусом батьків. Це призводить до низьких темпів зростання економіки, адже згодом випускники втрачають час на перекваліфікацію, інформує прес-служба Міністерства освіти і науки України.

“Ми працюємо для того, аби мрії наших дітей ставали дійсністю. Нам потрібно підготувати молоде покоління для сучасної, модерної, європейської України”, – ​ зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

В рамках реформи “Нова українська школа” МОН апробує нові формати комунікації зі школярами та їхніми батьками. На думку міністерства. музичний кліп – саме той формат, яку найкраще проінформує про проблему.

Зйомки відбувалися в Чернівцях впродовж двох днів, було залучено понад 20 акторів та акторів масових сцен. За сюжетом батько-бізнесмен змушує сина вступити на юридичний факультет, але хлопець мріє стати ді-джеєм.

“Ідея кліпу дуже проста: потрібно йти до своєї мрії, незважаючи на перепони”, ​ – ​ коментує режисер Олександр Ткачук.

Міністерство планує і надалі залучати співаків та медійних особистостей до інформаційної кампанії в рамках реформи “Нова українська школа”.

Перейти до вмісту